15:35

1403/02/09

blogbartarlogo512

سایت آماده خبری

زخم پای دیابتی چیست؟

شما در این مقاله، با روش‌های درمان زخم پای دیابتی، علائم اولیه بروز زخم دیابتی، انواع زخم و همچنین بهترین پمادها برای زخم پای دیابتی، آشنا خواهید شد. فراموش نکنید که زخم پای دیابتی، با زخم‌های طبیعی تفاوت دارد و در صورت عدم رسیدگی به موقع، می تواند فرد را دچار آسیب‌های جدی، اعم از قطع پا نماید.

کلینیک زخم دیابتی

زخم پای دیابتی: یکی از شایع‌ترین عوارض بیماری دیابت، ابتلا به زخم پای دیابتی است. دیابت که در زبان عامیانه به بیماری قند نیز معروف است، نوعی بیماری متابولیکی مزمن است. در صورت افزایش قند خون در بدن فرد و درگیر شدن با نوع مزمن این بیماری، فرد دچار عوارض مرتبط با بیماری دیابت می‌گردد. که در اکثر مواقع، باعث ایجاد مشکلات عدیده‌ای در سلامتی فرد می‌شوند. آمارها نشان می‌دهند که، 15 درصد از بیماران مبتلا به بیماری دیابت، به زخم پا دچار هستند. این بیماری، علاوه بر درد و درگیر شدن فرد با عفونت، باعث کاهش اعتمادبنفس و مختل شدن کارهای روزانه افراد مبتلا می‌‌شود.

زخم پای دیابتی چیست؟
زخم پای دیابتی چیست؟

در این مقاله شما با علت زخم پای دیابتی، نشانه‌های خطر، راه‌حل‌های پیشگیری با زخم پای دیابتی و همچنین بهترین پمادها برای درمان زخم پای دیابتی، آشنا خواهید شد. پس تا ادامه این مقاله با ما همراه شوید.

علت شیوع زخم پای دیابتی در افراد مبتلا به دیابت:

علت اصلی زخم پای دیابتی، کمبود جریان خون و همچنین آسیب عصبی است. در علم پزشکی، این مشکلات را به ترتیب با نام‌های، ایسکمی اندام‌های انتهایی و نوروپاتی محیطی می‌شناسند، که در انتها به توضیح آن‌ها خواهیم پرداخت.

فراموش نکنید که زخم پای دیابتی، بیشتر در ناحیه کف پا بروز می‌دهد و آگاهی داشتن از علائم و روش‌های پیشگیری از آن، می‌تواند به مراتب در بهبود وضعیت بیمار تاثیرگذار واقع گردد.

ایسکمی و دلایل ایجاد آن در بدن فرد:

ایسکمی، با تنگ شدن شریان‌ها در بدن ایجاد می‌شود. وقتی ایسکمی اتفاق می‌افتد، گردش خون در شریان‌های بدن محدود می‌شود و همین موضوع باعث کاهش شدید اکسیژن، کاهش مواد مغذی و مورد نیاز بدن و همچنین گلوگز می‌گردد.

وقتی ایسکمی اتفاق می‌افتد، شریان‌های پا را تحت تاثیر قرار می‌دهد و باعث کاهش اکسیژن‌رسانی و مواد مغذی به بخش درگیر می‌شود. این موضوع خطر عفونت و ایجاد زخم پا را به شدت افزایش می‌دهد و امکان دارد، در صورت عدم رسیدگی به موقع، موجب قطع پا در فرد گردد.

زخم پای دیابتی چیست؟
زخم پای دیابتی چیست؟

جالب است که بدانید، تقریبا نیمی از بیماران دیابتی، دچار اختلال در شریان‌های محیطی و در نتیجه ایسکمی می‌باشند. وجود این مشکل، در کاهش بهبود زخم پای بیمار، تاثیرگذار است. ایسکمی روند بهبود را دچار اختلال می‌کند و همین موضوع می‌تواند برای بیمار سبب مشکلات بیشتر گردد.

از نشانه‌های بروز ایسکمی می‌توان به کلودیکیشن اشاره داشت. کلودیکیشن، به احساس درد دائمی، پس از راه رفتن می‌گویند، که می‌تواند ساعت‌ها فرد را درگیر کند. البته ایسکمی یا بیماری شریان‌های محیطی در فرد مبتلا به زخم  پای دیابتی، به راحتی قابل تشخیص نیست.

نوروپاتی محیطی:

از دیگر علت‌های بوجود آمدن زخم پای دیابتی، نوروپاتی محیطی است. این بیماری زمانی فرد را به خود درگیر می‌کند، که بالا بودن قند خون، سبب آسیب رساندن به اعصاب حسی_حرکتی فرد گردد. این بیماری، همچنین باعث ضعف در سیستم ایمنی در مقابله با بیماری و عفونت می‌گردد و بالطبع می‌تواند برای بیمار بسیار عذاب دهنده باشد.

وقتی نوروپاتی اتفاق می‌افتد، عصب دچار اختلال می‌شود و حس درد و واکنش در برابر گرما، سرما و سایر دردها و بیماری‌هایی اعم از سوختگی، به صورت کامل از دست می‌رود. این روند خود به خود باعث می‌گردد که فرد به موقع متوجه زخم و عفونت‌های موجود در پا نشده و حتی یک عفونت ساده، حسابی او را دچار دردسر کند.

تصور کنید که کفش نو، باعث تاول زدن در ناحیه پشت پا یا انگشتانتان شود، این موضوع شاید برای یک فرد سالم، مشکل خاصی نباشد و به سرعت رفع گردد، اما می‌تواند فرد مبتلا به دیابت و زخم پای دیابتی را درگیر و در نهایت در صورت عدم رسیدگی، به قطع پای زخم پای دیابتی، تبدیل گردد. همچنین، نوروپاتی محیطی می‌تواند در نحوه راه رفتن فرد اختلال ایجاد کند و سبب ناهنجاری‌های پا از جمله بروز انگشت چکشی، انحراف شست پا و یا پای شارکوت گردد.

آشنایی با انواع زخم پای دیابتی

همان طور که در بالا نیز اشاره داشتیم، زخم پای دیابتی در نتیجه کاهش کربوهیدرات یا قند در بدن، بوجود می‌آید. این بیماری در نوع مزمن، فرد را با انواع زخم ناشی از دیابت درگیر می‌کند؛ که یکی از شایع‌ترین این زخم‌ها، زخم پای دیابتی است. اما خود زخم دیابتی نیز، انواع مختلفی دارد که در ادامه به شرح و توضیح انواع زخم دیابتی خواهیم پرداخت.

زخم ایسکمیک:

در زخم ایسکمیک، فرد به بیماری ایسکمی مبتلا است، اما خبری از نوروپاتی محیطی در بدن او نیست. این نوع زخم بیشتر در ناحیه ساق پا، نوک انگشتان، پاشنه پا و بین انگشتان پا ایجاد می‌گردد. از علائم بروز زخم ایسکمیک می‌توان به زخم‎‌های قرمز، زرد، خاکستری و سیاه، تورم در ناحیه پا، پوست سفت، خشک و براق و همچنین زخم بدون خونریزی اشاره داشت.

زخم نوروایسکمیک

تفاوت زخم نوروایسکمیک با زخم ایسکمیک در این است که، فرد مبتلا به زخم پای دیابتی، به هر دو بیماری، یعنی نوروپاتی محیطی و شریان‌های محیطی دچار است. فراموش نکنید که در صورت عدم رسیدگی و رجوع به کلینیک زخم پای دیابت، امکان قطع عضو در بیماران مبتلا به زخم نروروایسکمیک و زخم دیابتی انگشت پا وجود دارد.

زخم نورپاتیک

این نوع زخم، درست برعکس زخم ایسکمیک است. یعنی در این نوع بیماری، فرد دچار بیماری شریان‌های محیطی شده است، اما مبتلا به ایسکمی نیست. فرد دارای علائم نوروپاتی، هیچگونه حسی نسبت به درد، زخم و عفونت ندارد. بیش از نیمی از افراد دیابتی، به این نوع زخم مبتلا هستند و در اثر بیماری ایسکمی، احساس خود را نسبت به سوختگی، سرما، گرما و انواع دردها از دست می‌دهند.

علائم زخم پای دیابتی:

مراحل اولیه زخم پای دیابتی، قرمزی و تورم، ایجاد ترشح و در صورت پیشرفت زخم، بوی بد ناشی از زخم است. فراموش نکنید که برای تسریع در درمان و جلوگیری از بیماری زخم پای دیابتی، بهتر است که از مصرف دخانیات به جد خودداری نمایید. همچنین با توجه به توصیه‌های پزشک مربوطه و رژیم‌های مناسب برای کنترل زخم پای دیابتی، قند خون در بدن را کنترل نموده و به بدنتان اجازه دهید تا در حالت نرمال قرار بگیرد.

زخم پای دیابتی، بیشتر در مردان مسن، افراد دیابتی با مشکلات چشمی، قلب و کلیه و همچنین بیمارانی که انسولین تزریق می‌کنند، دیده می‌شود. اما این به این معنا نیست که همه این افراد قرار است به بیماری زخم پا دچار شده و با مشکلات ایجاد شده، دست و پنجه نرم کنند.

آگاهی از عوامل افزایش دهنده قند خون در دیابت، رژیم غذایی مناسب، کنترل استرس و اضطراب، خواب مناسب و عدم استفاده از سیگار، راه‌حل پیشگیری از زخم پای دیابتی هستند.

زخم پای دیابتی چیست؟
زخم پای دیابتی چیست؟

معرفی بهترین پماد برای درمان زخم پای دیابتی:

معرفی بهترین نوع پماد زخم پای دیابتی، بر اساس آزمایشات بالینی بدست آمده، تجربیات پزشکان و همچنین بیماران صورت گرفته است. اگر شما نیز جز افراد مبتلا به دیابت مزمن هستید، فراموش نکنید که بدن شما قادر به پردازش صحیح از گلوکز غذایی نیست و در صورت بروز کوچک‌ترین علائم از نشانه‌های زخم پای دیابتی، با توجه به توصیه پزشک معالج، مراحل درمان را جدی بگیرید.

  • کرم الیو و هانی نیکا
  • پماد زراوند درماهیل
  • ژل پیوریلون
  • پماد درماهیل
  • پماد آلفا

همچنین، به خاطر داشته باشید که پماد گیاهی زخم پای دیابتی، در شرایط حاد و مزمن، نمی‌تواند نتیجه مثبت ایجاد کند. بهتر است که برای زخم‌های شدید پای دیابتی، حتما با توصیه پزشک، از پمادهای دارای مجوز استفاده کنید و نسبت به درمان زخم دیابتی در منزل، به جد خودداری نمایید.

درمان زخم پای دیابتی در کلینیک زخم پای دیابتی :

کلینیک زخم با دارا بودن تیم تخصصی و همچنین استفاده از محصولات پزشکی پیشرفته، باعث سرعت بخشیدن در درمان زخم و همچنین کاهش آسیب و درد در ناحیه زخم می‌گردد. محصولات ترمیم زخم در کلینیک زخم دیابتی، باعث جذب ترشحات عفونت، عدم حساسیت، تسریع در بهبود و ترمیم زخم، کاهش التهاب در ناحیه زخم و همچنین کاهش درد و آسیب می‌شوند. برای ارتباط با متخصصان زخم پای دیابتی ، می‌توانید از راه‌های ارتباطی زیر اقدام نمایید. متخصصان ما در هر ساعت از شبانه روز، پاسخگوی سوالات شما عزیزان هستند و تلاش دارند تا با مشاوره‌های رایگان، روند بهبود در بیماران مبتلا به زخم پای دیابتی را تسریع بخشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *